Siked!

In het Turkse Geyikbayiri clipt de Utrechtse Fleur Derks een 8a+ met de prachtige naam Ceneni kapat ve op: “Shut up and kiss!”.

Fleur Derks klimt nu vaker in Turkije en deze stijl lijkt haar steeds beter te liggen. De voormalig eigenaresse van een boulderhal bindt zich inmiddels graag in aan een touw. Deze wijziging legt haar voorlopig nog geen windeieren. Afgelopen februari vinkte zij haar eerste 8a af met Kleopatra. Nu vier maanden later volgt een gloednieuwe 8a+. Het volgende commentaar werd ons toevertrouwd:

Ik weet niet of het echt een 8a+ is hoor. De route is in een sector van de locals, dus is nog niet veel beklommen. Ik heb nog te weinig ervaring in achtstegraads routes om die te kunnen waarderen. Aan de ene kant voelde het makkelijk, maar aan de andere kant ben ik op dit moment ook wel erg sterk, was het echt mijn stijl en klom ik in mijn poging ook wel héél relaxt, zonder stress of verwachting, en dat scheelt veel! 8a+ of niet… het was een hele vette route om te klimmen!
Geyikbayiri

Geyikbayiri is een walhalla vol steile overhang met raadselachtig gevormde tufa’s. Dit rotsparadijs ligt in de heuvels achter de grote badplaats Antalya aan de Turkse zuidkust. Het gebied is upcoming en ontwikkelt zich snel tot één van de meest grote en populaire gebieden nét buiten de Europese grenzen.

Het gebied Geyikbayiri is 3D-klimmen op haar best. Geniet van de psyched atleten tijdens de Petzl RocTrip als zij hun ogen uitkijken in het Turkse klimparadijs.

 

 

               

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Ron Berends

Met een dikke knipoog legt Ron je haarfijn uit waarom hij alles verafschuwt dat met touwen te maken heeft. Deze boulderaar pur sang kent wellicht nog meer boulders uit z’n hoofd dan Bart van Raaij en zijn eindeloze enthousiasme is een belichaming van de Siked-filosofie.