Siked!
Nikki van Bergen

Het afronden van je master is een drukke aangelegenheid en Nikki van Bergen zocht naar ontspanning. Ze besloot om naar het Spaanse Margalef te reizen waar ze de 8b 402 binnentikte.

Uitrusten in Margalef

Sommige mensen doen aan joggen om hun hoofd leeg te maken, anderen bingen het eerste seizoen van Westworld in één weekend. Maar Nikki van Bergen vindt in het klimmen van achtstegraads duurmonsters de gewenste ontspanning.

Op haar Facebook-pagina schrijft ze dat de laatste maanden enorm druk zijn geweest. De Amsterdamse is haar master in Human Movement Sciences aan het afronden en zoals de ex-studenten onder jullie ongetwijfeld zullen herinneren: dat is een boel werk.

En dus was het hoog tijd om even de bloemetjes buiten te zetten. En waar anders dan in het Spaanse Margalef, waar je door de ongekende hoeveelheid rots nooit de kans krijgt om aan je scriptie te denken.

402

De route 402 volgt een duidelijke grepenlijn door een gigantisch dak. De eerste vier setjes worden in de verticale start geklipt en daarna is het non-stop horizontaal buffelen tot over de dakrand.

Hieronder zie je hoe Riccardo Moretti luid brullend de ketting bereikt.


Coverfoto: Bram Berkien

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.