Siked!
Mathieu Ceron in de Franken

Het is zomer en de Hollandse klimmers trekken erop uit; op zoek naar lagere temperaturen én harde sends. Mathieu Ceron en Nigel Armino besloten elk om naar het oude vertrouwde Frankenjura te gaan en tikten daar respectievelijk een 8b+ en 8b weg.

Achtertuin

Op 15 juli bond jeugdtalent Armino zich in om Morlock-Shocker uit te werken. Diezelfde dag bereikte hij de ketting van zijn project en klom daarmee zijn eerste Duitse 10 (8b) in één etmaal.

Morlock Shocker is alweer de vierde 8b voor de klimmer van Jong Oranje. Van die vier klom hij er overigens drie in de Franken.

Ook Mathieu Ceron staat te boek als routinier op het Duitse kalksteen. De korte, fysieke routes zijn hem op het lijf geschreven en hij graasde al vele achten in dit klassieke klimgebied. Hoewel de fysiotherapeut eerder al verschillende 8b-plussen en zelfs een 8c klom, had hij deze gradaties nog niet in zijn Duitse achtertuin gehaald.

Op 22 juli kwam hier echter verandering in en noteerde Ceron Friends like you in zijn topo: zijn eerste 8b+ in de Frankenjura.


De coverfoto toont Mathieu Ceron in een ander project Zentrifuge (10/10+) en is gemaakt door Zeno Schaekers.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.