Siked!
Wouter van Roessel - NK Lead 2015

In Nederland is de winter nu echt begonnen, maar elders in Europa kan gelukkig nog gewoon geklommen worden. In het Zwitserse Cresciano topte Ties Linders Beautiful (8b) en in Spanje klom Wouter van Roessel zijn eerste 8b El ball del triceps.

Ties Linders

Linders woont en werkt al jaren in Zwitserland, maar was daarvoor zeer fanatiek in de Nederlandse klimscene. Zo prijkte zijn naam eerder in BLOK nadat hij überplaat Duel (8A) had geklommen. Dat is alweer zeven jaar geleden. Goed om te zien dat zijn vingers nog steeds op krachten zijn!

Ties Linders

Ties Linders in Monk Eindhoven een paar jaartjes terug. Foto: Bram Berkien

El ball del triceps

Vijf dagen voordat Linders de ketting van zijn project bereikte, scoorde Wouter van Roessel zijn eerste 8b El ball del triceps in het Spaanse Margalef. Hij klom de route in zijn derde poging.

Van Roessel lijkt er overigens lekker in te zitten. Bij het NK Lead in Neoliet Utrecht liet hij veel favorieten achter zich en werd derde. En met de 8b op zak heeft hij misschien wel de beste maand uit zijn klimcarrière ooit!

Lees ook: Wouter van Roessel pakt twee 8A’s in Rocklands


Coverfoto: Wouter van Roessel tijdens het NK Lead 2015 in Klimmuur Centraal. Toen werd hij ook derde. (door Bram Berkien).

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.