Siked!
Lead 2 - Nigel Armino

Stop de persen, want hier volgt groot nieuws: Nigel Armino heeft in de Duitse Frankenjura zijn eerste 8c+ geklommen! De route Pain makes me stronger, every day viel ten prooi aan de ijzersterke vingers van de 19-jarige klimmer.

Op dreef

Na zijn beklimming van Namche Bazar (8b) in Freyr had Armino de smaak te pakken. Hij reisde naar zijn geliefde Frankenjura en trok daar de ene naar de andere acht weg. Hoewel Pain makes me stronger natuurlijk het hoogtepunt was, werden ook Nightmare (8b), Subway (8b) en Schlachtruf (8a) afgetikt. Zo klom hij vier achten in vier dagen.

Wat deze beklimming nog extra bijzonder maakt, is dat hij zijn eerste 8c+ een maand na zijn eerste 8b+ (Zentrifuge, ook in de Franken) klom. Armino heeft de 8c als graad dus overgeslagen. Of hij van plan is om hetzelfde bij 9a te doen, hebben we nog niet durven vragen.


Foto: Tim van der Linden (NKBV)

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.