Siked!

Het World Cup-seizoen zit er weer op voor de boulderaars. Niet getreurd echter: er staat weer een lekkere lading losse wedstrijden voor de deur! Zo’n beetje ieder klimmerk organiseert inmiddels een wedstrijd op wereldniveau, adidas trapt af met het event Rockstars in Stuttgart.

World Cup-waardige line-up

Dit jaar reizen zo’n 40 heren en 30 dames af naar Duitsland om daar te strijden om de titel van Rockstar, en de royaal gevulde prijzenpot. De line-up voor de wedstrijd laat zich lezen alsof het een World Cup betreft:

  • Janja Garnbret, wereldkampioen lead bij de dames
  • Tomoa Narasaki, wereldkampioen boulder bij de heren
  • Shauna Coxsey, overall winnaar boulderseizoen 2017 bij de dames
  • Jongwon Chon, overall winnaar boulderseizoen 2017 bij de heren
  • Petra Klingler, wereldkampioen boulder bij de dames
  • Stasa Gejo, Europees kampioen boulder bij de dames
  • Jan Hojer, Europees kampioen boulder bij de heren

De complete line-up check je hier.

Huisfotograaf Bram Berkien schoot twee jaar geleden een serie portretten van de wereldsterren bij deze competitie – je ziet ze hier

Wat deze competitie trouwens bijzonder maakt, is het format. De kwalificatie en halve finale worden afgewerkt in het World Cup-format, maar daarna is het even opletten: in de finale valt steeds de slechtst presterende klimmer af, totdat er twee klimmers over zijn. Zij strijden vervolgens in twee identieke boulders om de eindoverwinning, waarbij de eerste deelnemer die boven komt en op de rode knop drukt wordt overladen met confetti, applaus en een royale cheque.

 

Programma en livestream adidas Rockstars 2017

De actie is dit jaar verspreid over twee dagen, het grote vuurwerk wordt bewaard voor zaterdagavond.

Vrijdag 15 september
09:30 tot 13:15 – kwalificatie

Zaterdag 16 september
11:00 tot 13:30 – halve finale
20:30 tot 22:30 – finale

Zoals je van een commercieel event als dit mag verwachten is er een uitstekende livestream beschikbaar, je vindt hem hieronder (live vanaf zaterdag 20:15).

Een terugblik op de actie vind je uiteraard na het weekend terug op de enige Nederlandstalige website over klimmen!

 
 
 
 
 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.