Siked!

Alban Levier herhaalt l’Alchimiste (8C)

Fontainebleau

De eerste herhaling van l’Alchimiste is een feit! Fransman Alban Levier slaagde er gisteren in om deze mythische boulder, die vorig jaar door Nalle Hukkataival heropend werd, aan zijn sendlijstje toe te voegen. Hij heeft de lijn 8C gegeven.

l’Alchimiste 2.0

Achterin Apremont (Fontainebleau) ligt de roemruchte l’Alchimiste. De imposante boulder werd in 1996 door Marc le Ménestrel geopend die hem als 8B waardeerde, een enorme prestatie destijds. Maar vlak na de opening bezocht een mysterieuze vandaal het blok en vernielde de boulder. Bleausards van over de hele wereld hielden hun adem in; was l’Alchimiste voor altijd onbeklimbaar geworden?

Bijna 20 jaar stond de zandstenen kolos ongeduldig te wachten op een beklimming en toen kwam daar Nalle Hukkataival die de boulder na een lange sessie en het vinden van een nieuw methode op 4 maart 2015 heropende. Over de graad deed hij geen uitspraak, mogelijk 8C/8C+ ging het gerucht.

En nu is daar eindelijk de tweede beklimming en Levier bevestigt het onuitgesproken vermoeden van Hukkataival dat het om een 8C gaat. Deze gradering zorgt er hopelijk voor dat meer klimmers de boulder gaan proberen. We hebben al vernomen dat Jimmy Webb binnenkort naar Fontainebleau reist dus we reserveren alvast een plekje op de voorpagina.

Mocht je zelf een poging willen wagen of je naam is Michiel Nieuwenhuijsen let dan goed op de onderstaande video.

Aujourd’hui l’Alchimiste ! après la séance d’hier, j’étais trop impatient d’y retourner ! Enchaîné par Nalle Hukkataival…

Posted by Alban Levier on Tuesday, January 26, 2016

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.