Siked!

Alex Puccio sterker dan ooit tevoren?!

Ondanks haar blessure stoomt sendtrain Alex Puccio keihard door, dit keer met een top van Dark Waters (8B).

Begin juni brachten wij het nieuws dat Alex Puccio haar voorste kruisband (ACL) gescheurd had en waarschijnlijk zes maanden uit de running zou zijn. De blessure zorgde er echter zeker niet voor dat ze minder ging trainen en via haar social media-kanalen bleven we allemaal op de hoogte van haar ongekende werkethiek.

Al twee keer eerder schreven wij over haar ongekende post-blessure-klimprestaties toen ze Memoirs of the Invisable Climber (8A+) en Don’t Get to Greedy (8B) klom. Twee dagen geleden was het weer raak en topte deze ongelofelijk sterke dame Dark Waters (8B).

Omdat Puccio in de tussentijd ook niet stil heeft gezeten hebben wij een overzicht gemaakt van de boulders die zij sinds haar blessure klom. Haar eerste boulder klom ze slechts twee maanden na het incident en dat was Euro Roof (7C+), daarna is ze alleen maar hardere boulders gaan grazen. Ongekend is dat deze ticklist zonder blessure al super indrukwekkend zou zijn, dus wij kijken enorm uit naar het verder herstel van deze crusher.

Euro Roof  – 7C+

Euro Trash – 8A

Memoirs of the Invisible Climber – 8A+

Irreversible – 8B

Freaks and Geeks – 7B+

Future Development – 7C+

Dashboard Left –  7C+

Mysterious Ways – 8A/+

The Power of Ten – 8A+

Don’t Get to Greedy – 8B

Lost in Space  – 8A+

Free Range – 8B

The Hug Right – 8A

Dark Waters – 8B

Muddy Waters – 8A

The Game

Nog een leuk weetje: Puccio probeerde afgelopen week ook The Game (8C), maar daar was het volgens haar nog lang niet koud genoeg voor. Dit doet vermoeden dat deze boulder op haar to-do lijstje staat, dus laat de temperatuur maar snel dalen. Zie hier de beelden van de second ascent door Carlo Traversi en oordeel zelf maar of dit een Puccio-boulder is.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jimmy van Rijn

Startte in 2010 met klimmen en het was liefde op het eerste gezicht. Hij draagt zijn passie voor klimmen graag uit, onder andere als webredacteur van Siked! Houdt van alle klimdisciplines: van boulderen tot multipitchen.