Siked!
Anak Verhoeven door Eddie Fowke

Anak Verhoeven heeft in het Poolse Wrocław de gouden medaille veroverd. De Belgische leadklimmer verzekerde zich door countback van de winst. Bij de heren was het Keiichiro Korenaga die de hoogste score haalde.

Lees ook: Stasa Gejo en Yoshiyuki Ogata winnen World Games boulderen

Countback

Krap twee weken geleden eindigde de nummer twee van de wereld nog op een derde plaats bij de World Cup Lead in Chamonix. Haar belangrijkste concurrent Janja Garnbret (SLO) werd toen eerste. Bij The World Games trok Verhoeven echter aan het langste eind en won op dezelfde manier als Garnbret deed in Frankrijk. Haar wraak was zoet.

Net als in Chamonix noteerden drie dames dezelfde score. Bij de wereldbeker haalden drie klimmers de top, in Wrocław vielen Verhoeven, Garnbret en de Franse Chanourdie net voor greep 40 eruit. Het podium was dus bekend, maar de uiteindelijke stand werd door countback bepaald. Dit betekende dat de uitslag van de eerdere ronde doorslaggevend zou zijn. Verhoeven had van de drie atleten de hoogste score in de kwalificatie gehaald en mocht dus de gouden plak in ontvangst nemen.
Bij de heren moesten de plaatsen een en twee ook door countback worden bepaald. Landgenoten Keiichiro Korenaga en Yuki Hada zagen greep 33 aan hun neus voorbij gaan en stonden samen op één. Korenaga had een betere score in de kwalificatieronde gehaald en noteerde de tweede gouden klimmedaille voor Japan.

Canadees Sean McColl was erg tevreden met zijn derde plaats. Europees kampioen Romain Desgranges (FRA) viel net buiten het podium op plek vier en Domen Skofic (SLO) werd vijfde.

Klik hier voor de volledige uitslag.

The World Games 2017 - Eddie Fowke


Foto’s: Eddie Fowke (Flickr IFSC)

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.