Siked!
Killian Fischhuber

In Waidhofen an der Ybbs liet het gouden koppel weer van zich horen. Anna Stöhr en Kilian Fischhuber toonden hun klasse en werden zaterdag allebei tot boulderkampioen van Oostenrijk gekroond. 

Krachtkoppel

Er was een tijd dat Stöhr en Fischhuber het complete wereldbekercircuit domineerden. Keer op keer, wedstrijd na wedstrijd, nam het krachtkoppel een gouden medaille in ontvangst. Dit was voor de opmars van het Japanse team, maar de vraag die op ieders lippen brandde was dezelfde: wat maakt ze zo goed?

In 2014 besloot Fischhuber dat het genoeg was. Na 15 jaar op het hoogste niveau gepresteerd te hebben, besloot de Oostenrijker te stoppen. Stöhr ging nog wel door, al is ze niet meer zo goed. Of de concurrentie is sterker geworden.

Afgelopen weekend zag Oostenrijk haar gouden koppel opnieuw schitteren op de mat. Een nostalgische glimlach moet op ieders gezicht hebben gestaan toen beide klimmers uit de as herrezen en opnieuw op de hoogste trede van het podium stonden.Podium

Naast Fischhuber stonden Alfons Dornauer (2) en Georg Parma (3) op het podium. Stöhr werd geflankeerd door Berit Schwaiger (2) en Katharina Saurwein (3).

Bekijk de complete uitslag van de Österreichischen Staatsmeisterschaften.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.