Siked!
Adam Ondra - Silence: the Movie - Siked!

Afgelopen jaar klom Adam Ondra de allermoeilijkste route op aarde: Silence (9c). Voor de sceptici is er nu eindelijk het complete bewijsmateriaal, waarin ook het proces van de oersterke Tsjech te zien is.

Jerry Moffatt en Adam Ondra: twéé legendes op één podium

De echte fans hadden de film natuurlijk gisteren al gezien tijdens de livestream, waarin legende Jerry Moffatt een vraaggesprek had met Ondra. De film is nu via Youtube zo vaak terug te kijken als je wil, voor wie de passen vast thuis wil oefenen. Het stuk waarin Ondra op de grond onder zijn route de complete beta visualiseert inclusief pijnlijke momenten maakt deze film al het kijken waard.

Check ook onze eerste berichtgeving over Ondra’s beklimming.
De beklimming van deze route – die lang door het leven ging als Project Hard, om na de beklimming tot Silence gedoopt te worden was de voorlopige kroon op de carrière van de nog altijd jonge Ondra. We houden uiteraard nauwlettend in de gaten waar de Tsjech nu zijn zinnen op zal zetten. De 9A-boulder van Nalle Hukkataival wellicht? Een volgende 9c of zelfs 9c+ zelfs? Of doet Ondra de wereld versteld staan en gaat hij toch trainen voor het door hem zo verfoeide Olympische format?

 

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.