Siked!

Bleau Basics – pt. Deux

Hemelvaart en pinksteren zijn weer in zicht en dat betekent topdrukte voor het bestbezochte klimgebied van Europa. Met andere woorden: volgeboekte campings en rijen voor dat ene vette project waar je al tijden in bezig was. Waar kun je goed terecht voor klimmen en koffie en waar kun je beter wegblijven?

koffie in bleau

Het is jouw project en die idioten zitten daar die grepen vies te maken! Herken je dit gevoel? Dan weet je waarschijnlijk maar al te goed welke plekken je moet ontwijken. Mocht je Bleau echter nog niet volledig hebben uitgeplozen, dan volgt in dit artikel een korte opsomming van gebieden waar je beter weg kunt blijven, plus een aantal verborgen pareltjes die juist interessant zijn tijdens de lange weekenden.

Drukke Iconen

Geen zin om te moeten zoeken naar een probleem dat nog niet bezet is of tussen de families te zitten? Of ben je juist op zoek naar de meest iconische gebieden van Fontainebleau? Een regelmatige bezoeker kan deze lijst opdreunen en elke route dromen, ofwel een verzameling van de meest iconische en best bezochte gebieden van bleau.

[mapsmarker layer=”3″]

Hidden Gems

Velen zullen daarnaast ergens een project verborgen hebben zitten in een obscuur gebied diep in de bossen. De kaart hieronder bevat ook een aantal gebieden waar niet veel mensen komen, maar die zeker het bezoeken waard zijn. Mocht je waardevolle toevoegingen hebben; laat het ons weten in de reacties!

[mapsmarker layer=”4″]

Body fuel – Koffie en Eten

Regent het pijpenstelen of kun jij je dag niet zonder starten? Op verzoek van velen: een overzicht van Bleaus lekkerste koffie. Daarnaast mogen natuurlijk ook de restaurants niet overgeslagen worden en vind je in de map hieronder een aantal fijne eetgelegenheden.

[mapsmarker layer=”5″]

 

Forêt de Fontainebleau

Afstand: Utrecht – Fontainebleau: 531 km (5.15 uur)
Gebieden: 15 regio’s met zo’n 185 losse gebieden
Gradaties: vanaf kinderroutes-8c
Voor: iedereen, van 3-99 jaar

Tekst: Koen de Greef

Fotografie: Bram Berkien

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Koen de Greef

Een van de drie oprichters van Siked! Naast zijn taken als webdesigner en developer van Siked klimt hij al ruim 10 jaar. Alhoewel hij zeker niet vies is van sportklimmen, is de huidige staat van zijn klimcarrière voornamelijk op boulderen gericht.