Siked!

Bleau Basics – FB101

Fontainebleau, het Franse stadje met zo’n 15.000 inwoners en een overschot aan stokbrood met brie. Bekend om zijn prachtige kasteel en natuurlijk de massive bouldergrounds waardoor het omringd wordt. Welke klimmer is er niet geweest? Maar waar lag nou die supermarkt!?

Fontainbleau 5Na onderhand een stuk of twaalf keer in Bleau te zijn geweest zou je denken dat het er eindelijk een beetje inzit. De camping in Grez kan ik met mijn ogen dicht vinden en naar het bouldergebied van de eerste dag hoef ik al lang niet meer te zoeken. De grootste supermarkt, bij Villiers en Biers, dreun ik op; maar hoe kom je daar ook alweer precies? En was er een aantal jaar geleden niet ook een Carrefour in Nemour geopend? Na enkele minuten overleg op de parkeerplaats stappen we zelfverzekerd de auto in om een Petit Brie en een 32-pack Kronenbourg te scoren.

Resumé, om voor eens en voor altijd de verwarring weg te nemen, kicken we deze Bleau Basics af met het simpelste overzicht van het gebied. Hieronder vind je een overzicht van levensbehoeften twee en drie van elke klim-trip: voedsel en onderdak.

Campings

Vraag een klimmer wat de beste camping in Bleau is en de antwoorden zullen verschillen. Terwijl sommigen de verkoeling van een zwembad een absolute must vinden, zijn voor mij de overheerlijke Pain au Chocolat bij de bakker in Grez-sur-Loing een verplichte start van de dag. Dus, waar kun je nou precies terecht?

Gebruik de knop rechtsboven in de kaart om te switchen tussen verschillende kaartweergaves zoals Google Maps en Open Cyle Maps met hoog detail.

[mapsmarker layer=”2″]

Supermarkten

Tot een paar jaar geleden waren er slecht enkele, maar langzaamaan komen er steeds meer supermarchés bij. Alhoewel iedereen zijn eigen zaakjes kent voor de lekkerste paté en het meest verse stokbrood, biedt Siked!dit overzicht van de supermarkten in Bleau.

[mapsmarker layer=”1″]

Forêt de Fontainebleau

Afstand: Utrecht – Fontainebleau: 531 km (5.15 uur)
Gebieden: 15 regio’s met zo’n 185 losse gebieden
Gradaties: vanaf kinderroutes-8c
Voor: iedereen, van 3-99 jaar

Suggesties?

Heb je zelf nog een goede suggesties voor onze volgende Bleau Basics? Laat het ons weten in de reacties!

Tekst: Koen de Greef

Fotografie: Bram Berkien

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.