Siked!

Ook de nationale bouldercompetitie is weer volop aan! Afgelopen weekend streden bij Boulder 2 in Utrecht sterke dames en heren om de winst. De uitslag van deze wedstrijd wordt nú geserveerd.

Met het ontbreken van een aantal toppers bij Boulder 2 in Energiehaven (Utrecht) lagen de kansen voor de andere deelnemers open. Het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden. Bij de dames ontbraken de gebruikelijke podiumbezetters Vera Zijlstra, Tiba Vroom, Julia Meijer en Ysa Rakestraw. Zij waren hun kansen aan het peilen bij de eerste World Cup Boulder van het jaar in Meiringen. Bij de heren ontbrak de sterke Don van Laere om diezelfde reden.

Ook internationaal zijn we weer los!

 
 

De kwalificaties van Boulder 2

Boulder 2 was de eerste wedstrijd in het sinds december geopende Energiehaven. Hoofdroutebouwer Jesse van der Werf had hard zijn best gedaan om de deelnemers een mooie set boulders voor te schotelen. Er was alom variatie in stijl: dyno’s, sprongen halverwege de boulder, keiharde plaatroutes, schouderpassen en toehooks. Met acht tops in dertien pogingen kwam de jonge Pleun Frank als beste uit de bus. Zij mocht dit jaar pas voor het eerst bij de senioren deelnemen. Met slechts een klein verschil wisten Kim van den Hout en Lauranne Dufour zich ook te plaatsen voor de finale. De line-up werd compleet gemaakt door jonkies Isa Witte, Mette van Liempd en Marieke Berends. Bij de mannen had Timo Tak zich als beste gekwalificeerd voor de finale door als enige alle boulders te toppen. Met zeven tops wisten verder Jens de Louw, Leto Cavé, Mark Brand, Michiel Hennevelt en Bruno Geurts het tot de finale te schoppen. Met zo’n sterk deelnemersveld beloofde die spannend te worden!


 

Grand Finale

Voor de mannen begon de finale goed met een fysieke dynamische boulder, die Bruno Geurts moeiteloos wist te flashen. De vrouwen daarentegen moesten nog even wachten met beuken, want voor hen was er een plaatboulder vol modules in de wand geschroefd. In de tweede boulder voor de vrouwen, tevens een plaat, wist Pleun Frank twee tricky passen te omzeilen door vanaf de begingreep naar de bonus te springen. De laatste boulder was zowel bij de mannen als bij de vrouwen beslissend. Zowel Mark Brand, Michiel Hennevelt en Bruno Geurts konden de winst bij de mannen nog binnenslepen. Kim en Lauranne streden op dat moment om de eerste plaats bij de vrouwen. De overwinning ging uiteindelijk naar Bruno Geurts en Kim van den Hout, die als enige alle vier de finaleboulders wisten te toppen.

Voor de volledige uitslag, zie: https://was2.shiftf5.nl/competitions/3455
Met dank aan Max Deelen.

Over de auteur Bekijk alle berichten

Eva van Wijck

Student, 21 jaar en sinds 2011 verslaafd aan alles wat met klimmen te maken heeft. Eva houdt van klimmen, trainen en klimmen.