Siked!

Eigenlijk is het nationale boulderseizoen veel te kort. Morgen is alweer de vierde en laatste wedstrijd in Boulderhal Sterk te Utrecht. Dan zullen we weten welke klimmers zich voor het Nederlands kampioenschap hebben gekwalificeerd. En het verhaal gaat dat vier vedettes uit het oosten op de mat zullen verschijnen!

Boulder 4

Vorig jaar werd de strijd om het eindklassement in Eindhoven beslist. Julia Meijer won toen haar eerste seniorenwedstrijd voor de ogen van het thuispubliek, maar de seizoenszege ging naar Mirthe van Liere. Bij de heren was het Remmelt Dirksen die met 300 punten zijn concurrentie ruim voorbleef en tweemaal goud in ontvangst nam.

Dit jaar gaan Tim Reuser en Ysa Rakestraw in de competitie aan kop. Met 280 punten is Reuser in feite al verzekerd van de eindoverwinning. De nummers twee en drie – respectievelijk Michiel Hennevelt en Don van Laere – zijn meer dan 100 punten verwijderd van de Rotterdammer en kunnen hem zelfs met een dagzege niet meer inhalen.

Tim Reuser, Boulder 1 @ Sterk

Archieffoto van Tim Reuser op de ‘tricky’ plaat van Sterk (door Bram Berkien)

Bij de dames is het een stuk spannender. Het verschil tussen Rakestraw en opvolger Meijer bedraagt slechts tien punten. Daar kan dus nog van alles gebeuren. Morgen gaan we zien hoe deze tweestrijd zich ontvouwt.

Ook in de achterhoede van het klassement zal flink gevochten worden. De 12 beste heren en 12 beste dames kwalificeren zich namelijk voor het NK Boulderen, dat op 8 juli in de Apollohal Amsterdam gehouden wordt. Morgen is dus de laatste kans om kostbare punten bij elkaar te sprokkelen.

Een volledig overzicht van de competitiestand en andere wedstrijdresultaten vind je in het Wedstrijd Administratie Systeem van de NKBV.Krachten uit het oosten

Er is trouwens nog een reden om op 1 april naar Boulderhal Sterk te reizen. Vier sterke klimmers uit Oost-Europa hebben zich voor Boulder 4 ingeschreven. Kipras Baltrunas (LTU), Rolands Rugens (LAT), Sergii Topishko (UKR) en Jenya Kazbekova (UKR) zullen de domstad aandoen om zich voor het komende World Cup-seizoen voor te bereiden.

Aan de Nederlandse atleten de taak om te laten zien uit welk hout ze gesneden zijn. Al zal het niet de eerste keer zijn dat een World Cup-klimmer op de mat van Sterk verliest. Vorig jaar troefde Remmelt Dirksen daar namelijk nog Rustam Gelmanov af.

Kom kijken!

Om 11.30 start de kwalificatieronde en rond 15:00 de finale. Zorg dus dat je tegen die tijd een plekje op de Utrechtse tribune hebt bemachtigd. Want dit spektakel wil je absoluut niet missen.

NKBV Bouldercompetitie


Coverfoto: Tim van der Linden (NKBV)

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.