Siked!
Julian Konig in Rocklands (foto: Alise Zvigule)

Daan Brinkhof, Julian Konig en Alise Zvigule reisden deze zomer naar het verre zuiden voor een serieus potje keien worstelen in Rocklands. En de lijstjes werden flink aangevuld: Konig pakte zijn eerste 8A Royksopp, Brinkhof harkte o.a. Kings of Convenience (7C+/8A) in z’n koffer en Zvigule topte haar eerste 7C Kingdom in the sky.

Lees ook: Wieneke Gehem over Kingdom in the Sky (7C)

Drietal

Steeds meer klimmers trekken jaarlijks naar Zuid-Afrika om aan de zwoele zomer in Europa te ontsnappen. Zo ook dit drietal. Elk had zijn eigen doel voor ogen, maar één ding was zeker: er moest veel geklommen worden!

Daan Brinkhof moest zijn plannen echter al snel bijstellen door een hamstring-blessure, maar dat deerde hem niet om nog een aantal harde lijnen af te tikken. Naast Kings of Convenience topte hij ook Witness the Sickness, misschien wel de meest populaire 8A van Rocklands.

Julian Konig-Rocklands (foto: Alise Zvigule)

Julian Konig cruist door het oranje zandsteen

Alise Zvigule beet zich vast in Kingdom in the Sky. Ze toonde haar buitenaardse vingerkracht en bevond zich na een paar sessies bovenop haar eerste 7C. De Letse deed dit jaar ook voor het eerst mee aan het World Cup-circuit en bereikte de finale van een aantal nationale boulderwedstrijden.

Blonde halfgod Julian Konig was misschien nog wel de fitste van het stel en bekroonde zijn Spartaanse voorbereiding met een beklimming van Royksopp. Als je de video ziet vraag je je overigens af waarom die jongen nog geen 8B’s wegtikt. Hij hangt bijzonder casual aan de grepen.

Rocklands 2017

Daan en Julian kwamen bekend te staan als Brinkmeister & de Koning na hun genadeloze campusvideo. Zoals je hieronder ziet, weten ze inmiddels wel hoe ze hun voeten moeten gebruiken.

Herbie

De laatste boulder uit de video, Herbie, deed eerder al wat stof opwaaien. In een eerder bericht verklaarde Frank Bogerman dat de lijn verkeerd in de topo staat. Er gaan namelijk vier boulders over de wand, met en zonder zijkant. Met een tekening heeft hij geprobeerd om de verschillende lijnen van elkaar te onderscheiden.

De tekening en meer informatie over het Zuid-Afrikaanse bouldermekka vind je hier.

Daan Brinkhof en Julian Konig

Brinkmeister & de Koning, mannen met een missie


Foto’s: Alise Zvigule

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.