Siked!
Don van Laere - Bram Berkien

Bij de EYC in het Portugese Soure heeft Don van Laere de derde plek behaald. Ook de dames van Jong Oranje deden goede zaken bij de Europese jeugdcup; Julia Meijer en Pleun Frank stonden allebei in de finale van hun leeftijdscategorie en eindigden beide op de tiende plaats.

EYC Soure

Van Laere ging zelfverzekerd de finale in nadat hij tijdens de kwalificatie had laten zien dat hij met de beste klimmers meekon. In de eindronde bleek Bulgaar Petar Ivanov te sterk en ging er met de winst vandoor. Leo Avezou uit Frankrijk behaalde net zoveel tops en zones als Van Laere, maar deed dit in minder pogingen waardoor hij het zilver mocht ontvangen. De Nederlander kon zijn Italiaanse concurrent Manzoni nog maar net voor blijven en scoorde een knappe podiumplaats.

Bij de dames imponeerde Jong Oranje met twee atleten in de finale. Pleun Frank zit nog maar net in het team, toch wist ze zich bij de beste tien van de jeugd A te voegen. Voormalig Nederlands kampioen Julia Meijer deed bij de junioren mee en ook zij wist een felbegeerde plek in de eindronde te bemachtigen. Net als Frank werd ze tiende.

Tiba Vroom miste de finale maar net en werd elfde. Bij de jongens A eindigden Jens de Louw en Leto Cave respectievelijk op de 18e en 27e plaats.

EYC boulderen in Delft

De eerstvolgende European Youth Cup boulderen wordt in eigen land gehouden! Delfts Bleau is op 2 en 3 juni gastheer van deze internationale jeugdwedstrijd. Meer informatie over het evenement vind je op de Facebook-pagina van Delfts Bleau.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.