Siked!
Bruno Geurts klimt Atrésie

“Het gaat vast wel goed komen,” dacht Bruno Geurts bij zichzelf toen hij naar het weerbericht keek en stapte zaterdagochtend zelfverzekerd in de auto. Terwijl het asfalt onder hem doorraasde, dacht hij enkel nog aan één ding: Atrésie.

Atrésie

Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats voelt hij een keer aan de grijze rotsen van Bas Cuvier. Getver, die zijn nat. Gelukkig ligt Rempart hoger en weten de boulders daar altijd wel een bries te vangen.

En inderdaad. Droog!

De robuuste sloperband lacht hem smalend toe. Het was niet de eerste keer dat hij deze boulder probeerde en iets zei hem dat het ook niet de laatste zou worden. Snel even opwarmen om daarna wat passen te proberen.

Lees ook: Bruno Geurts tikt achten in Magic Wood

Eerst de grote zwaai opvangen, dan hak omhoog en doortikken. Daarna een snelle beweging met rechts en de hak verplaatsen; links naar het randje – goed fixeren – en weer snel door. Geurts repeteert de passen nog eens in zijn hoofd en start onverschrokken aan de buurman van Big Golden.

Snel bereikt hij de laatste moeilijke pas. En dan slaat de twijfel toe. Zijn het de condities? Is hij wel fit genoeg? En waar moet in hemelsnaam die rechtervoet naartoe? Uiteindelijk is er slechts één uitweg en die gaat naar beneden. Balen! Deze boulder staat niet voor niets als pittige 8A te boek.

Een paar pogingen later vindt de Eindhovenaar de oplossing en is de verlossing nabij. Dit keer matcht hij eerst voordat hij zijn voeten laat komen, en op zijn tandvlees vecht hij zich door de laatste passen heen.

Dan zit hij eindelijk op de top van zijn aartsrivaal. Moe en voldaan tovert hij een brede glimlach onder zijn blonde krullen en balt de vuisten. Zijn eerste 8A in Fontainebleau is binnen!

Video van Bruno Geurts


Video afkomstig van de Facebook van Monk bouldergym Eindhoven

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.