Siked!

Bruno Geurts tikt achten in Magic Wood

Sent! Bruno Geurts ging met één doel naar Magic Woods: een 8A boulderen. Een krappe week later staan Octopussy (8A), Muttertag (8A), Conan (7C+) en zelfs Unendliche Geschichte 2 (8A) op zijn indrukwekkende lijst! Check hieronder de video van de razend sterke Eindhovenaar die de heilige graad inmiddels prima onder de knie heeft.

Blessure

De laatste jaren spookte er slechts één gedachte door het hoofd van Bruno Geurts: 8A boulderen. Iets in hem wist dat hij het kon, maar wanneer en vooral waar? Het zoeken van een geschikt project bleek moeilijker dan gedacht. In Fontainebleau bleef zijn huid telkens net niet genoeg plakken en de vele trips naar Frankrijk gaven niet de voldoening van de heilige graad. Hoewel het aantal 7C en 7C-plussen zich opstapelden, gunde de begeerde achtste graad hem geen rust.

Toen raakte hij geblesseerd. Even leek de ster waar hij zijn koers mee bepaalde aan de horizon te verdwijnen. Maar zijn omgeving zag een vastberadenheid die ze zelden eerder bij Bruno zagen. Waar hij eerder zonder plan van greep naar greep bewoog, bood de blessure de noodzakelijke houvast om systematisch te trainen. Voorzichtig klom hij uit het dal van de blessure en langzaam maar zeker kwam de 8A dichterbij. Totdat hij hem had.

Bruno Geurts in Unendliche Geschichte (8A)

 

 

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.