Siked!
Shauna Coxsey

Jongwon Chon en Shauna Coxsey hebben hun gouden reeks voortgezet in India. Na hun winst in Vail waren ze ook in Navi Mumbai weer de allerbeste boulderaars op de mat. En voor de Britse Coxsey was het dubbel feest: ze haalde ook de seizoenszege binnen.

Worstelen

Alsof het van tevoren afgesproken was verschenen beide winnaars samen als laatste op de mat. Coxsey had zich na drie boulders al van de dagwinst verzekerd en ook Chon hoefde de laatste boulder niet meer in te stappen. Om hun overmacht nog even te benadrukken topten beide atleten in de allerlaatste seconden de allerlaatste boulder. Epischer wordt een ontknoping niet.

De een-na-laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen bracht de boulderaars naar India. De moesson leegde bui naar bui over de miljoenenstad en samen met de hitte zorgde dit voor een bijzonder lastig klimklimaat. Daarbij kwam dat de bouwers veelvuldig gebruik maakten van grote zwarte volumes, waarlangs de klimmers zich omhoog moesten wringen.

Tripadvisor NL 468x60

Worstelen werd het naam van het spel en de creativiteit van de atleten werd flink op de proef gesteld. Team Japan toonde wederom haar consistentie en leverde zes klimmers in de finale af. Maar net als in Vail konden zij hun feilloze klimkunsten niet tot een gouden medaille verzilveren.

De winnaar van vorig jaar, Miho Nonaka, bleef de gehele finale gevaarlijk, maar niet gevaarlijk genoeg. Door haar resultaat in de halve finale was concurrent Coxsey haar altijd een stap voor. Met een verbluffende top van Dames 4 toonde de Britse opnieuw haar klasse en werd samen met Chon tot de kersverse Maharadja’s van Navi Mumbai gekroond.

En omdat Coxsey hoger eindigde dan de negende plaats heeft ze ook de seizoenszege al binnengehaald! De volledige uitslag vind je hier, voor een overzicht van het eindklassement klik je hier.München

De eerstvolgende, en tevens laatste, World Cup boulderen wordt op 18 en 19 augustus in München gehouden. Deze wedstrijd doet overigens ook dienst als Europees Kampioenschap omdat er geen organisator gevonden werd. Hierover later meer.

Finale Navi Mumbai

Kijk hieronder de finale van dit weekend nog een keer terug.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.