Siked!

De dames van Jong Oranje lieten deze week van zich horen: Julia Meijer behaalde het podium op een European Youth Cup, terwijl Lynn van der Meer de ketting haalde in haar eerste 8a+.

Julia Meijer pakt zilver in l’Argentiere

Meijer, onlangs nog derde op het NK boulder, reisde deze week naar l’Argentiere om haar krachten te meten met die van de andere Europese jonge garde. Ook Tiba Vroom, Mikola Byelov, Leto Cavé en Don van Laere deden hun best de finale van hun leeftijdscategorie te halen, maar Meijer slaagde daar als enige in. Daarmee was het feest voor de Eindhovense echter nog niet voorbij: zij eindigde in die finale op de tweede plaats!

Lynn van der Meer klimt 8a+

Eerder in de week had teamgenootje Lynn van der Meer al een prachtige mijlpaal bereikt. In de Frankenjura klom de jonge Roosendaalse haar eerste route met een waardering van 8a+.

Wij hopen natuurlijk dat er naast de foto van teamgenoot Nigel Armino ook nog een filmpje opduikt, tot die tijd zul je het even moeten doen met dit archiefbeeld:

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.