Siked!

Dave Graham maakt full crew ascent compleet

Vorige week hadden we per abuis op de social media gemeld dat Dave Graham ook Thor’s Hammer (9a+) naar Walhalla had gestuurd. Deze woorden blijken profetisch te zijn geweest: de excentrieke ‘Wizard’ tikte het monster in de Flatanger grot dit weekend alsnog af!

Na Daniel Woods en Ethan Pringle was het nu de beurt aan Dave Graham om de full crew ascent van Thor’s Hammer compleet te maken. Eerder klipte hij in dezelfde grot al de ankers van The Illusionist (9a), nu plakt hij er dus een plusje aan vast met de send van Thor‘s Hammer. De man behoeft nauwelijks een introductie en staat vooral bekend als first ascensionist van vele keiharde boulders.

Hopelijk krijgen we binnenkort nog meer mythisch nieuws uit deze steile grot. Daniel Woods lijkt flinke progressie te maken in Move, een harde 9b geopend door een andere wizard: Adam Ondra.

Een glimp van het volgende nieuws uit Flatanger?

Foto: Bear Cam Media

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Ron Berends

Met een dikke knipoog legt Ron je haarfijn uit waarom hij alles verafschuwt dat met touwen te maken heeft. Deze boulderaar pur sang kent wellicht nog meer boulders uit z’n hoofd dan Bart van Raaij en zijn eindeloze enthousiasme is een belichaming van de Siked-filosofie.