Siked!

Dave Graham tikt Insanity of Grandeur (8C)

Het was weer een tijdje stil rond Dave Graham – zijn laatste echte harde send dateerde van oktober 2013. Nu laat de sterke Amerikaan van zich horen met een keurige send in Chironico!

In dit Zwitserse paradijsje maakte Graham korte metten met Insanity of Grandeur (8C). Dai Koyamada opende deze boulder slechts iets meer dan drie jaar geleden, sindsdien heeft een handjevol klimmers deze herhaald. Onder hen bevinden zich grote namen als Gabriele Moroni, Chris Webb-Parsons, James Webb en recentelijk nog Kilian Fischhuber. De boulder wordt overigens gezien als een softe 8C, oordeel zelf aan de hand van onderstaande filmpje:

Dat het tot nu stil was geweest rond Dave Graham is overigens niet honderd procent correct: hij maakte wel nog zijn opwachting in het eerste thug life filmpje met een klimmer in de hoofdrol! Geheel toepasselijk claimt hij hierin dat hij toch zeker bij de beste drie klimmers van dit moment hoort…

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.