Siked!

Na bijna drie jaar wachten is het zo ver: de grote Dawn Wall film draait in de bioscoop! Tijdens IDFA in Amsterdam is deze epische film maar liefst vijf keer te zien, voor twee voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar. 

Anderhalf uur afzien met Kevin Jorgeson en Tommy Caldwell

De film is gemaakt door dezelfde mannen die ons jaarlijks trakteren op de Reel Rock Tour-film, en bijvoorbeeld ook Valley Uprising. Qua spektakel, verhaal en fijne actieshots zit het dus wel goed. Ruim anderhalf uur word je getrakteerd op de ontberingen van Kevin Jorgeson en Tommy Caldwell.

Pardon, Dawn Wall? Doe hier je huiswerk!

De film toont uiteraard niet alleen de rauwe actie, maar neemt je ook mee naar het achtergrondverhaal en het psychologische proces dat de twee heren moesten doorlopen. Van deze Dawn Wall film is helaas (nog) geen trailer beschikbaar. Hij zal qua spektakel echter ongetwijfeld niet onder doen voor Valley Uprising.

Overtuigd? Vandaag en morgen draait de film ‘s middags nog in het prachtige Tuschinski in Amsterdam. Meer info over de film en IDFA check je hier. Extra tip: de Dawn Wall film staat op dit moment op plaats één voor de publieksprijs. Wij geven je bij dezen een bindend stemadvies om heel Nederland de kans te geven kennis te maken met deze heldhaftige beklimming.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.