Siked!
Boulderhal Energiehaven

Terugkijken en evalueren: ook bij Siked doen we er doodleuk aan mee hoor. We doken in de statistieken om te zien welke tien artikelen het afgelopen jaar het meest gelezen zijn. Tipje van de sluier: jullie gaan hard op nieuwe gyms!

 

10 – Monk Eindhoven verhuist

De allereerste bouldergym van Nederland sluit zijn deuren, om ze pakweg 500 meter verderop weer te openen: Monk Eindhoven verhuist. Volstrekt toevallig opent de nieuwe locatie morgen!

Monk Eindhoven
 

9 – Interview: Boulderhal de Campus

Ook Den Haag kreeg afgelopen jaar een enorme bouldergym, de Campus. Wij voelden Frank Loeve aan de tand over zijn grepentempel.

 

8 – Nieuwe IFSC-regel bij boulderen

De IFSC veranderde afgelopen jaar de regels, waarna klimmers bij boulder-wedstrijden niet meer na de zoemer van vier minuten mochten doorklimmen. Het leidde tot deze column, die ogenschijnlijk op de nodige bijval kon rekenen.

 
 

7 – Reactie begeleidingsteam Oranje op artikel Volkskrant

De Volkskrant publiceerde na het NK Lead een stuk waarin coach Aukje van Weert aan het woord kwam. Enkele van haar uitspraken leidden tot een heftige reactie bij de achterban, waarna wij contact opnamen met de NKBV om uit te zoeken of de uitspraken echt gedaan waren, of dat het hier een jammerlijke journalistieke misser betrof.

 

6 – Het grote klimtermen overzicht

Als je dit overzicht nog niet hebt doorgebladerd dan heb je echt iets gemist: op deze pagina proberen we een zo compleet mogelijk overzicht te geven van de belangrijkste termen uit de klimwereld. Mist er eentje? Laat het ons weten!

 

5 – Waarom flashen verboden moet worden

Klimmen is falen. Een flash is een soort shortcut, waarmee je de complete lijdensweg links laat liggen en jezelf een hoop genot ontneemt. Dat beweert deze column althans – lees hem en check of je het er mee eens bent!

 

4 – Ueli Steck overleden

En toen was daar ook tragisch nieuws: de Zwitserse machine overleed afgelopen jaar hoog op de Mount Everest, tijdens zijn zoveelste baanbrekende snelle beklimming.

 

3 – Een kijkje binnen bij Energiehaven

Inmiddels zijn we aangekomen bij de top drie van afgelopen jaar! Dat daar tweemaal de zelfde bouldergym in staat geeft te denken – is Utrecht naast het middenpunt van het land, ook het episch centrum van klimmen? Jullie peuzelden dit kijkje binnen aan de hand van 3D-rendens in ieder geval gretig op.

Boulderhal Energiehaven

 

2 – Marijn Janmaat in Ninja Warrior

Een andere trend die we al vanaf het prille begin van Siked zagen, was dat Nederlandse klimmers stiekem een beetje chauvinistisch zijn. Adam Ondra die zijn zoveelste 9b klimt is leuk en aardig, maar wij gaan als Nederlanders veel harder op een landgenoot die een mooie maar veel minder harde lijn klimt. Marijn ‘Mr. Berdorf’ Janmaat kon ook op jullie sympathie rekenen, maar maf genoeg niet vanwege een prestatie in het Luxemburgse sprookjesbos. Het was zijn tocht door de bizarre obstakels in Ninja Warrior die jullie prachtig vonden.

Marijn Janmaat in Ninja Warrior NL

 

1 – Aankondiging Energiehaven

En ja hoor, ook plaats één is voor de net geopende bouldergym Energiehaven in Utrecht! Het moge duidelijk zijn, als we met Siked ooit nog een kantoor in Utrecht zoeken dan zullen we rond de Elektronweg kijken…

                        

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.