Siked!
Kim van den Hout - NK Boulder 2017

De grootste, belangrijkste en spannendste wedstrijd van het jaar komt er weer aan: het NK boulder 2018! Na boulder 4 is ook bekend geworden welke helden en heldinnen zullen schitteren in de Apollohal in Amsterdam. Check hier hun namen!

Wat bij de dames direct opvalt: er is echt een blik piepjonge maar ramsterke klimmers opengetrokken! Zo zijn maar liefst 6 dames zijn nog geen 18, terwijl slechts 3 deelnemers 20 of ouder zijn. Veteraan én kampioen van 2017 Kim van den Hout heeft in haar eentje waarschijnlijk meer NK-ervaring dan alle andere deelnemers bij elkaar. Gaat dat genoeg zijn om haar op het podium te helpen, of grijpt de nieuwe generatie zijn kans?

Bij de heren is het deelnemersveld iets meer in evenwicht. Sven Elink Schuurman is met zijn 35 jaar de oudste deelnemer, ervaren rot Timo Tak zal er echter ook op gebrand zijn een titel toe te voegen aan zijn goedgevulde prijzenkast.

Deelnemers NK boulder 2018: vrouwen

Isa Witte
Isabelle van der Heijden
Elbrich Schoorstra
Lauranne Dufour
Mette van Liempd
Kim van den Hout
Pleun Frank
Marieke Berends
Sam Swalué
Naomi Swagten
Simone Gerritsen
Tiba Vroom
Ysa Rakestraw

Tiba Vroom - NK Boulder 2017

 

Deelnemers NK boulder 2018: mannen

Don van Laere
Bruno Geurts
Enrique Perdok
Michiel Hennevelt
Nigel Armino
Jens de Louw
Leto Cavé
Mark Brand
Timo Tak
Max Deelen
Sven Elink Schuurman
Robin van Dijk

Don van Laere - NK Boulder

      

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.