Siked!
Don van Laere vierde in Warschau

Terwijl Max Verstappen in Oostenrijk het podium beklom deed een ander jong talent goede zaken in Warschau. Don van Laere maakte naam in het internationale circuit en werd vierde bij de European Youth Cup Boulderen in de Poolse hoofdstad!

EYC Warsaw

Zeven jeugdtalenten van Jong Oranje reisden vorige week oostwaarts om aan de EYC deel te nemen. In de kwalificaties liet Van Laere al meteen zien met de sterksten mee te kunnen en ging als zevende door naar de finale. Met één top in twee pogingen verbeterde hij zijn score uit de eerste ronde en eindigde op een knappe vierde plaats.

Teamgenoten Isabelle van der Heijden (17), Mischa Radt (14), Jens de Louw (22), Tiba Vroom (14), Pauline Schreurs (14) en Nederlands kampioen Julia Meijer (24) moesten de finale helaas vanaf de tribune bekijken.

Warsaw-aftermovie

Argentière

De eerstvolgende EYC Boulderen wordt op 26 en 27 juli in het Franse Argentière gehouden. Op 4 augustus is het Europese jeugdkampioenschap (boulderen) in Längenfeld. In dit Oostenrijkse bergdorp klom Don van Laere vorig jaar zijn eerste internationale wedstrijd en werd meteen zevende!

Don van laere

Archieffoto van Don van Laere (Bram Berkien)

                  

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.