Siked!

Sinds een paar weken is ook de klimsport vertegenwoordigd in het tijdperk van de vlogger: DutchBoulders brengt je lekkere lifestyle video’s uit de diverse grepentempels die Nederland rijk is.

DutchBoulders in een initatief van de breed glimlachende Eriano Troenokarso, die nog niet heel lang geleden begonnen is met klimmen. Hij voert je mee in de wondere wereld van het boulderen, terwijl hij zelf ook ontdekt wat er op dat gebied te beleven is in Nederland. Zijn eerste paar video’s waren bijvoorbeeld verslagen van lokale competities als de Alienhead comp in Grip Nijmegen en Dust bij Monk Rotterdam. Daarnaast, vooral nuttig voor bezoekers van Sterk in Utrecht, plaatst hij beta-video’s waarin hij alle boulders van een bepaald circuit in deze gym klimt. Erg fijn als je er net niet even uitkomt bij een bepaalde boulder!

Ook Siked houdt trouwens een Youtube-kanaal bij, met zowel eigen video’s als onze favorieten van de beste klimmers. Abonneer je hier!

De video’s van Eriano zullen vooral leuk zijn om te kijken als je zelf ook langzaam de wereld van het boulderen aan het ontdekken bent. De vlogger laat je op laagdrempelige wijze zien hoe veel er te doen is voor boulderaars van elk niveau. Ben je echt net begonnen en wil je nog één keer een opfriscursus dan is Eriano’s laatst video perfect voor jou, je ziet hem hieronder:

Het zit Eriano trouwens even niet mee: hij blesseerde zijn achillespees en zit met zijn been in het gips. Desondanks belooft hij trouw aan zijn video’s te blijven werken. Wij wensen hem natuurlijk veel beterschap!

Check hier alle video’s van DutchBoulders!

            

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.