Siked!
Jens de Louw - Flatlandercup 2017

Op zaterdag 1 juli stonden jeugdklimmers uit Nederland, België, Luxemburg en Duitsland te trappelen om de wanden van Mountain Network Amsterdam te bestormen. Bij de afsluitende BBQ keek de organisatie terug op een geslaagde eerste editie van de Flatlandercup. Kijk snel verder voor een overzicht van de podiumplaatsen, spetterende foto’s en de aftermovie!

Internationaal karakter

Het doel van de Flatlandercup was om een internationale jeugdwedstrijd te organiseren, waarbij sterke kids uit de omliggende ‘lage landen’ zich met elkaar kunnen meten. Daarnaast moest er natuurlijk ook veel geklommen worden!

En dat doel is zeker gehaald, weet organisator Jaap de Rooij: “De dag begon met wat kleine opstartproblemen, maar nadat de rugnummers eenmaal uitgedeeld waren, liep alles op rolletjes. We kijken terug op een geslaagde eerste editie.”

Elke deelnemer kreeg zes routes voor de kiezen, dat zijn meer verticale klimmeters dan bij een reguliere leadwedstrijd. De routes waren door verschillende bouwers en in een grote variatie aan stijlen gebouwd. Dus of je nu een beest in de overhang was of een absolute platenbaas: iedereen kon zijn talenten laten schijnen op de Amsterdamse klimwand.

FlatlanderCup

“We hadden deelnemers uit België, Luxemburg en Duitsland. Daarmee kreeg de wedstrijd meteen een internationaal karakter. En het waren allemaal sterke klimmers, dat zie je ook terug in de uitslag.”

“In tegenstelling tot de nationale leadwedstrijden kenden de deelnemers elkaar niet allemaal,” vervolgt De Rooij, “dus het was in het begin een beetje wennen en spannend. Desondanks heeft iedereen zich goed vermaakt. Klimmers waren enthousiast over de routes en het concept. En ouders waren zeer tevreden over het gehele evenement.”

8a+

Het instapniveau van de routes lag wat hoger dan normaal, maar dat was geen probleem voor de sterke jeugd. “Vrijwel iedereen heeft de instaproutes getopt. Bij de jongens liep het niveau van de routes op tot 8a+ en bij de meisjes 7c+. Het niveau was goed afgestemd op de deelnemers,” vertelt Sam van den Vorstenbosch.

De hoofdroutebouwer had de nobele taak om in totaal 15 routes in de wand te schroeven. Hij werd daarbij bijgestaan door onder anderen meervoudig Nederlands kampioen Nikki van Bergen en Jerôme de Boeck uit België. Kortom; een internationaal bouwteam voor een internationaal deelnemersveld.

Sam Swalué - Flatlander Cup

Flatlandercup 2017

Sponsor

Voordat de hongerige kids zich op de BBQ konden storten, was het tijd voor de prijsuitreiking. Hoofdsponsor Mammut had een groot aantal prijzen aangeleverd. Zo ontving de winnaar een cheque van €250 om aan nieuwe klimspullen uit te geven. Ook de komende jaren blijft het Zwitserse merk nauw betrokken bij de Flatlandercup.

De Rooij onderstreept het belang van deze samenwerking: “Zonder Mammut was het niet gelukt om deze wedstrijd te organiseren. En de komende jaren blijven we er samen hard aan werken om de Flatlandercup nog groter en beter te maken. Misschien kunnen we er andere hallen bij betrekken of we voegen er andere klimdisciplines aan toe.”

Dus volgend jaar weer? “Volgend jaar weer. Dat is geen vraag, maar een feit.”

Bezoek de website van de Flatlandercup voor meer informatie en alle foto’s.

Uitslag

Meisjes C

1. Edith Savenije (NED)
1. Nore Pellens (BEL)
3. Nina van Bemmel (NED)

Meisjes B

1. Sam Swalué (NED)
2. Isabelle van der Heijden (NED)
3. Manon Knops (NED)

Meisjes A

1. Emma Lorenz (GER)
2. Malen Spätling (GER)
3. Lynn van der Meer (NED)

Jongens C

1. Jitse Remes (BEL)
2. Gijs Kieboom (NED)
3. Ferbe Verburg (NED)

Jongens B

1. Leto Cavé (NED)
2. Mischa Radt (NED)
3. Iwan Pasveer (NED)

Jongens A

1. Zeno Schaekers (NED)
2. Jules Kluwer (NED)
3. Antonie Moes (NED)

Klik hier voor de volledige uitslag.

Flatlandercup 2017

Flatlanderup 2017

Aftermovie Flatlandercup 2017


Foto’s: Tamara Siebes. Bekijk alle foto’s.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.