Siked!
EK Lead en Speed 2017

Morgen start het EK Lead en Speed 2017. De Europese touwelite bindt zich om 9.00u in om een plekje in de halve finale te bemachtigen. Jorg Verhoeven zal de Nederlandse eer verdedigen. Nikki van Bergen moest helaas wegens een knieblessure afmelden.

Campitello di Fassa

Wie Verhoeven op zijn sociale media volgt had al in de gaten dat de Nederlander zijn gordel weer van zolder had gehaald. De laatste World Cups boulderen liet hij links liggen om zijn weerstand weer op te bouwen. Morgenochtend klimt hij zijn eerste kwalificatieroute en zal blijken of hij de verzuring nog steeds de baas kan.

Onder de rook van de sprookjesachtige Dolomieten strijden maar liefst 226 klimmers uit 21 landen voor de Europese titel. De vorige editie was in 2015 en werd in het Franse Chamonix gehouden. Bij Lead wonnen toen Mina Markovic uit Slovenië en Ramón Julian Puigblanque uit Spanje. Regerend wereldkampioenen Adam Ondra (CZE) en Janja Garnbret (SLO) moesten toen met het zilver genoegen nemen.

Beide klimmers staan ook morgen aan de startstreep in Campitello di Fassa en zijn de gedoodverfde favorieten voor de Europese titel.Blessure

In 2015 was Nikki van Bergen in topvorm en eindigde op een knappe tiende plaats. Nederlands kampioen Tim Reuser werd toen 33ste en Teun Keusters 64ste. Van Bergen blesseerde afgelopen week wederom haar knie en komt niet meer in actie dit seizoen.

Programma

Vrijdag 30 juni

09:00 Kwalificatie Lead
18:00 Kwalificatie Speed
21:00 Finale Speed

Zaterdag 1 juli

11:15 Halve finale Lead
21:00 Finale LeadLivestream EK Lead en Speed 2017

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.