Siked!
alex honnold en emily harrington klimmen solar flare

Emily Harrington en Alex Honnold trekken er samen op uit om Solar Flare (5.12d/7c) te klimmen. De technische multi-pitch bevindt zich op de linker flank van de befaamde Incredible Hulk, een markante peiler in Californië.

Solar Flare

De route bestaat uit negen touwlengtes door het steile graniet. De klimstijl is een allegaartje van hoekversnijdingen, laybacks en technische passages op miniscule crimps en treden. De eerste vier lengtes zijn niet moeilijker dan 7a, een graad waar Alex Honnold zich normaal niet eens voor inbindt. Daarna wordt het andere koek en volgen de moeilijke passen elkaar in rap tempo op.

Leer meer over klimjargon in ons grote klimtermen-overzicht

Solar Flare werd in 2007 door veteranen Peter Croft en Conrad Anker geopend. De film van hun beklimming won in 2009 de John Muir Gold Award bij het Yosemite Film Festival.

The Incredible Hulk

En hier zien we de twee The North Face-atleten door de moeilijkste route van de granieten monoliet worstelen. Ondanks de slechte weersvoorspellingen besluiten Honnold en Harrington toch voor een toppoging te gaan en in de voetsporten van helden Croft en Anker te treden.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.