Siked!
Nk Boulder 2016

De finalisten van het NK Boulder 2016 zijn bekend. Na een sensationele halve finale zien we de twaalf beste boulderaars van Nederland vanavond opnieuw in de Westergasfabriek te Amsterdam. Kijk snel wie er door zijn!

Rauwe damesronde

Dat was even slikken! Bij de dames was het een waar slagveld in de semi’s. Slechts zes tops werden genoteerd, waarvan er drie op naam van Mirthe van Liere. De Utrechtse was oppermachtig in de omgebouwde industriehal. Alleen Kim van den Hout en Tiba Vroom waren ook in staat om dames 1 te toppen. Amanda Meijering verzekerde zich op het allerlaatste probleem van een finaleplaats. Winnaar van Boulder 4 Julia Meijer en Roelien van de Vrie scoorden tot slot genoeg bonussen om zich vanavond op hun concurrentie te wreken.

NK Boulder 2016

Vuurwerk bij de heren

Gelukkig waren er bij de heren meer tops te zien. Voor de ogen van het enthousiaste publiek beet jonkie Don van Laere het spits af. Gretig als een jonge leeuw stortte hij zich op de boulders, tot grote vreugde van de toeschouwers. Helaas bleek zijn knappe optreden niet genoeg voor een finaleplek.
Wel in de finale staan oudgedienden Truong Ngo, Hans Busker en Ferdinand Schulte. Remmelt Dirksen – de kampioen van het seizoen en topfavoriet – struikelde even over Heren 1, maar wist zijn rust terug te vinden en baande zich een weg naar de eindronde. Timo Tak en Tim Reuser waren heer en meester van de Westergasfabriek. Zakelijk en zonder problemen scoorden beide Rotterdammers moeiteloos een plekje voor de avond.

NK Boulder 2016

Livestream NK Boulder 2016

De livestream start om 20.30. Mis ‘m niet!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.