Siked!

Trainen voor klimmen in Nederland gaat steeds beter met de opkomst van vele klimhallen. Het klimmen in spleten blijft echter lastig te trainen – Gerke Hoekstra bedacht een oplossing en bouwde dit martelwerktuig voor je ledematen!

Voor wie nog niet bekend is met crack klimmen: bij deze bijzondere vorm van klimmen gebruik je je handen, voeten, armen, benen of zelfs hoofd om jezelf vast te klemmen in een spleet. Voor een vermakelijke introductie kun je deze video van de Britse Wideboyz kijken. Gerke Hoekstra wilde zich verder bekwamen in deze pijnlijke vorm van klimmen, maar vond nergens een goede trainingsfaciliteit.

Gerke Hoekstra houdt van meer gewaagde vormen van klimmen: check ook zijn liefdesverklaring aan tradklimmen
Wat doe je dan als handige klimmer? Dan bouw je uiteraard – geheel in de gedachte van Wolfgang Güllich – doodleuk je eigen trainingsinstallatie. In deze video zie je op wat voor manieren je de Crack Generator 3000 kunt gebruiken om al je ledematen te pijnigen.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.