Siked!
Wereldkampioen Adam Ondra 2016

Het was een bewogen week voor de IFSC. Kort voor de eerste wereldbekerwedstrijd in Meiringen kwam het nieuws dat de internationale klimbond een driejarig contract met FloClimbing getekend had. Het kijken van de livestream zou de liefhebber $150 dollar per jaar gaan kosten. Na veel druk uit de gemeenschap en de atletencommissie is toch besloten dat de livestream gratis blijft.

Lees ook: Rode kaart voor de IFSC

Toch geen contract

It was made a mistake and we apologize for that.

The live streaming for IFSC will remain free of charge, the same as it was at the 1st World Cup in Meiringen, Switzerland and in previous years.

The deal – despite having been announced – has not been signed and thus has not been concluded.

Any possible future variation of this policy will be discussed inside the IFSC and subject to the approval of our key stakeholders.

Let’s keep climbing together.

Dit bericht verscheen gisteren op de website van de IFSC. Na een week van protesten lijkt de bond gezwicht te zijn voor alle druk van buitenaf en heeft toch besloten dat de livestream gratis blijft.

Ondanks eerdere berichtgeving blijkt de IFSC geen contract te hebben getekend met FloClimbing. Vorige week werd nog gesproken over een contractduur van drie jaar met het Amerikaanse productiebedrijf.




Acties voor de gratis livestream

De U-turn van de klimbond geldt als een overwinning voor de atleten en de vele tegenstanders uit de klimgemeenschap.

Met een online petitie werd succesvol tegen de paywall geprotesteerd en gisteren publiceerden we een open brief van de atletencommissie, waarin zij haar ongenoegen over het besluit uitte.

De IFSC staat nu voor een nieuwe uitdaging: hoe kan de livestream gratis blijven, zonder in de rode cijfers te belanden? Hier zal het komende jaar nog veel over gediscussieerd gaan worden. Gedurende die tijd kunnen we gelukkig gratis van de world cups blijven genieten.

Volgende halte: Chongqing!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.