Siked!

Attentie boulderende studenten des Vaderlands: de inschrijvingen voor het NSK boulderen zijn geopend! Op 9 december is de net vernieuwde Cube Bouldergym het strijdtoneel van jullie wedstrijd van het jaar, check hier je briefing en schrijf je in.

Gloednieuwe locatie Cube Bouldergym

De sterkste en meest gemotiveerde studenten trekken op zaterdag 9 december hun klimschoenen aan in de enige echte Twentse bouldergym. Na vijf weken beunen de zomer is de ruimte en hoeveelheid wanden in deze hal flink uitgebreid, en dat is maar goed ook. Vorig jaar wisten meer dan honderd studenten de weg naar GroPo in Groningen te vinden voor de 2016 editie van het NSK Boulderen. In de finale van die editie konden trouwens Iris Straatsma en Giel Wieggers het hardst juichen aan het eind van de dag. Zij mochten zich tot komende december de beste studerende boulderaar van Nederland noemen. Ook de rest van de line-up van de finales loog er niet om. De meeste finalisten zijn ook ervaren deelnemers van de nationale competitie.

NSK Boulderen: voor klimmers van ieder niveau

Laat je echter niet afschrikken door deze big guns: op het NSK is voor iedereen iets te doen. Je vindt er boulders van ieder niveau en als je niet je kunsten in de finale mag vertonen kun je natuurlijk genieten van het spierballengeweld van de klimmers die het wel gehaald hebben. Ook voor side-events, een goede avondhap en een ouderwets gezellig feest na afloop is gezorgd. Daarnaast heeft hoofdsponsor Rab ongetwijfeld nog wel één of twee verrassingen in petto voor de deelnemers.

Check hier ook de prachtige Schotland-film van Rab!

Het exacte programma voor de dag is nog niet bekend, maar reken er gewoon op dat je van einde ochtend tot diep in de nacht je agenda vrij houdt. En wie houden we ook eigenlijk voor de gek, de exacte details zijn bijzaak. Het enige dat er voor nu toe doet is dat je je linea recta inschrijft.

Inschrijven doe je hier!

Siked is middels redacteur Pieter van Loon (vorig jaar nog trotse finalist) uiteraard present op het NSK Boulderen. Hou onze site of Facebook in de gaten voor een verslag na afloop!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.