Siked!

Boulderbouwer Jesse van der Werf grijpt zijn eerste achtstegraads boulders van het jaar! Met Gecko kan daar zelfs een plusje aan worden toegevoegd. Eindelijk goede condities in Fontainebleau.

Hot item in koud Fontainebleau

Na een belabberd en regenachtig winterseizoen in Fontainebleau braken afgelopen week eindelijk betere tijden aan. Wanneer de temperatuur daalt en het zonnetje tevoorschijn komt, dan worden alle boulderaars zenuwachtig. Menig crashpad werd van zolder gehaald, zo ook die van Jesse van der Werf.

Eén van de ‘hot’ items afgelopen week was het blok van Gecko. Een bataljon aan Fransen maakte gehakt van de zitstart, dus voor Van der Werf reden genoeg om zelf de condities eens te checken.

Er is geen haast geboden om Gecko te klimmen, want dit klassieke blok zal worden gered bij een apocalyptische overstroming. Lees het hier.
 

Van der Werf voegt klassieker toe aan goedgevulde prijzenkast

De condities in de sector Rocher de Bouligny bleken top! Crashpads werden uitgevouwen en aan het einde van de sessie stond de gepassioneerde Tukker bovenop het stuk zandsteen. Deze door bleausard Julien Nadiras geopende boulder heeft al meedere malen kennis gemaakt met de dadenkracht van de laaglanders. Zo gingen bovenop dit blok al de vuisten in de lucht voor Sebastian Spauwen, Wouter Jongeneelen en Michiel Nieuwenhuijsen. Laatstgenoemde heeft als enige ook nog de zitstart toegevoegd. Volgens Van der Werf waren de condities deze keer te heftig voor de zitstart.

“Het was een mooie periode! De omstandigheden waren wel behoorlijk heftig (super koud). Het was moeilijk om warm te blijven en de sessies waren kort. Gecko was inderdaad gelukt, maar ik had helaas geen goede omstandigheden voor de zit.”

Gecko was niet de eerste achtstegraads boulder van het jaar voor Van der Werf. Twee weken geleden stond hij ook al bovenop de 8A l’Art de la Fugue.

Gecko (8A+) is niet de hardste boulder die Jesse van der Werf ooit heeft gedaan qua gradatie. Lees hier over het huzarenstukje Mooiste Meisie (8B) in Rocklands.

Hieronder vind je een video (van een andere klimmer) die laat zien hoe je een Gecko de baas wordt.

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Ron Berends

Met een dikke knipoog legt Ron je haarfijn uit waarom hij alles verafschuwt dat met touwen te maken heeft. Deze boulderaar pur sang kent wellicht nog meer boulders uit z’n hoofd dan Bart van Raaij en zijn eindeloze enthousiasme is een belichaming van de Siked-filosofie.