Siked!

In december berichtten we al vol enthousiasme: Job van Hemert klimt zijn eerste 8b. Ons geduld wordt nu beloond, van Hemert laat ons in een kersverse video meegenieten van zijn harde send!

Begeleid door het vioolspel van zijn vriendin zien we Van Hemert zwoegen in een pure en keiharde passage in de route Les Braves Gens ne Courent pas les Rues. De klassieke route bevindt zich op de iconische haast vlakke wanden van de Gorges du Verdon. Van Hemert vertelt al chillend achterin zijn ultieme dirtbag busje dat het zien van een video van Nina Caprez hem op het idee bracht zijn zinnen te zetten op de route.

Of het aan de opzwepende klanken van het vioolspel van Swaen Harmsen – die haar viool zelfs meeneemt tijdens het zekeren – of aan de keiharde oerkreten van Van Hemert ligt weten we niet, maar deze video heeft uiteraard een happy end – klik op dat driehoekje en geniet!

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.