Siked!

Jong oranje in Arco: Don van Laere

Op dit moment is het IFSC jeugdwereldkampioenschap in Arco in volle gang. We hoorden al van Ysa Rakestraw over de meisjes A en B. Nu is ook Don van Laere in z’n pen geklommen en schreef over zijn ervaringen in de kwalificatieronde waar hij 35ste werd. Teamgenoot Mark Brand zat net als Don in de categorie Jongens A en werd 33ste.

Vandaag waren de boulderkwalificaties voor de heren B, A en Junioren. Bij de heren A kwamen Mark Brand en ik uit voor Nederland.

Om 9 u waren we bij de wand, om op tijd in de isolatie te zijn en op te warmen. Het begon al snel heet te worden, wat vooral tijdens opwarmen naar was. Mark voelde zich heel goed tijdens het opwarmen, ik niet. Het was me echt te warm en het opwarmen ging niet al te best.

De wedstrijdboulders gingen gelukkig een stuk beter. Tot mijn verbazing waren de scores van Mark en mij nagenoeg identiek. Mark heeft drie bonussen gehaald in veertien pogingen en ik in zeventien pogingen. We hadden beiden het idee dat we de tweede en derde boulder hadden kunnen halen. Bij de tweede boulder was het ons allebei gelukt om de moeilijkste pas te doen toen er nog maar een aantal seconden over waren en we de boulder dus niet meer konden afmaken. Dit gebrek aan tijd kwam bij Mark door het zoeken naar de juiste instapmethode, in mijn geval kwam het omdat ik de sprong heel moeilijk vond. Daar heb ik best veel pogingen voor nodig gehad.

Bij boulder drie was het opvallend dat Mark net als ik de ren-sprong statisch heeft opgelost. Jammer genoeg heeft geen van ons deze boulder kunnen toppen, al was Mark erg dichtbij, ook hier had hij net te weinig tijd. Uiteindelijk is Mark 33ste geworden en ik 35ste van de 95. De beste twintig gingen door naar de halve finale. Jammer genoeg hebben we die niet gehaald, maar we zijn zeker niet teleurgesteld in ons resultaat, gezien het sterke deelnemersveld

Video: Don van Laere en Mark Brand

Wij spraken Don van Laere en Mark Brand na afloop van het Nederlands jeugdkampioenschap boulderen. Bekijk hier het interview terug.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.