Siked!
Magic Wood door Bram Berkien

De drie 15-jarige Jong Oranje-klimmers Mischa Radt, Leto Cavé en Jens de Louw reisden af naar Zwitserland om hun krachten op de boulders van Magic Wood te beproeven. De eerste dag was het al goed raak en werden er meteen drie 7c’s getopt: Jack the Chipper, Supernova, Schneebrett. Maar dat was nog niet alles…

Eerste 8A voor Leto Cavé

Leto topte zijn eerste 8A-boulder ooit, ‘Right hand of Darkness’! Althans, dat dachten ze. Na het enthousiast versturen van het filmbewijs aan hun trainer Michiel Nieuwenhuijsen die een tick-list voor de jonge klimmers had samengesteld, bleek dat de boulder helemaal moest worden uitgeklommen. Anders telde hij niet!

Leto had het relatief eenvoudige uitklimmen achterwege gelaten en stopte eerder. Dit kon ook zo’n “typische Michiel-grap” zijn, maar na ontvangst van een filmpje waarop te zien is hoe deze 8A moet worden uitgeklommen, werd Michiel toch geloofd.

Leto liet zich niet uit het veld slaan en deed hem alsnog de dag erna, 2 dagen vóór zijn 16 de verjaardag.

Leto Cavé

Leto in actie tijdens Lead 4 vorig jaar (foto: NKBV)

Blessure voor Mischa

Deze tweede dag verliep wat minder fortuinlijk voor Mischa die zijn knie licht blesseerde en daardoor geen hakjes meer kon leggen. De echt harde boulders moest hij daarom helaas de rest van deze trip links laten liggen. Gelukkig had hij op de eerste dag wel twee 7c’s (Jack the Chipper en Schneebrett) op zijn naam geschreven.

Jens en Leto probeerden op deze tweede dag nog een andere 8A, Octopussy, en hoewel deze toen niet lukte, voelden ze wel dat het mogelijk moest zijn.

Octopussy en Left hand of Darkness

Na een rustdag brak de derde dag in Magic Wood aan, die in het teken stond van Octopussy. En rond de middag kwam het bericht binnen dat Jens deze 8A had getopt: zijn eerste 8A ooit! En direct daarna had ook Leto deze in de pocket.

Jens is hiermee mogelijk de jongste Nederlander die een achtstegraad boulder op zijn naam schijft.

Om het verhaal nog mooier te maken, topte Leto op zijn 16e verjaardag ook nog de Left Hand of Darkness, een 8A+!

En Jens sloot de dag af met de 7C Fight Club.

Op de vierde en laatste dag kon ook Leto Fight Club aankruisen en deden Leto en Jens allebei het Kaloriemonster (7C), alsof er al niet genoeg calorieën waren verbruikt.

Met Micha’s knie ging het alweer wat beter en hij kon gelukkig de laatste dag nog wat  zevendegraads boulders toppen.

Jens de Louw

Jens de Louw in actie tijdens de finale van het NK Boulder 2018 (foto: NKBV)

En nu? Trainen natuurlijk!

Al met al, een geslaagde week. Na dit buitenavontuur, dat ook zeker in hun trainingsschema past, wordt er weer volop binnen geboulderd, als voorbereiding op hun laatste internationale wedstrijd van het jaar: het EJK-boulder in Brussel (31 august-2 september).

Hieronder nog een video van de drie sterke jongens in Magic Wood.


Tekst aangeleverd door Perry de Louw, die hem samen met de drie krachtpatsers heeft geschreven.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.