Siked!
Jorg Verhoeven door Bram Berkien

Slecht nieuws voor Jorg Verhoeven: de Nederlandse topklimmer heeft bij het maken van een drop knee zijn kruisbanden gedeeltelijk gescheurd. Daardoor zal hij de eerste World Cups van het jaar missen. De eerstvolgende wereldbekerwedstrijd wordt op 13 en 14 april gehouden in Meiringen, Zwitserland.

Een drop knee teveel

Op 29 maart schreef Verhoeven op Facebook dat hij wederom een vlucht naar Spanje had geboekt om zijn 9b-project verder uit te werken. Er was alleen een klein probleempje; door een drop knee (‘la lolotte‘ voor de Francofielen) kon hij niet klimmen. Een MRT-scan zou uitwijzen wat er precies aan de hand was.

Een week later plaatste hij weer een bericht. Diagnose: zowel zijn MCL als ACL zijn gedeeltelijk gescheurd. De ACL (Anterior Cruciate Ligament) zijn de voorste kruisbanden, de MCL (Mediaal Collateraal Ligament) is de binnenband van de knie. Daardoor zal Verhoeven niet in staat zijn om de Nederlandse eer bij de aankomende wereldbekers te verdedigen. Ook de beklimming van zijn 9b-project zal nog even op zich laten wachten.

Het is nog niet bekend hoe lang zijn herstel precies gaat duren.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.