Siked!

Verhoeven vliegt door 8c+ in Catalonië

Jorg Verhoeven lijkt in vorm want een dag na aankomst in Catalonië (Spanje) klimt hij met Leccíon Ocho meteen een 8c+! En dit blijkt slechts een warming-up te zijn voor een groter project…

Verhoeven is de komende tijd samen met het Nederlandse team in Spanje om te trainen. Op de dag van vertrek plaatste Verhoeven op facebook het volgende bericht:

The all too familiar view… Catalunia here I come! La rambla better be in prime conditions!#nkbv #preferaisleseats #alwaysgoodweather

Posted by Jorg Verhoeven on Friday, February 5, 2016

Hij heeft dus zijn zinnen gezet op de ultraklassieker La Rambla (9a+). Deze route werd in 1994 voor het eerst geklommen door legende Alexander Huber. Ramón Julián Puigblanque volgde pas in 2003 en voegde er een extensie aan toe, die de moeilijkheidsgraad overigens niet beïnvloedde. Daarna volgden andere grote namen als Chris Sharma, Adam Ondra, Edu Marín, Patxi Usobiaga en Alex Megos (in poging 2).

Een erg mooi rijtje om je naam aan toe te voegen, nietwaar?!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jimmy van Rijn

Startte in 2010 met klimmen en het was liefde op het eerste gezicht. Hij draagt zijn passie voor klimmen graag uit, onder andere als webredacteur van Siked! Houdt van alle klimdisciplines: van boulderen tot multipitchen.