Siked!

Julia Meijer stuntte gisteren in Eindhoven. De 16-jarige won voor de ogen van het thuispubliek de laatste boulderwedstrijd van het seizoen. Remmelt Dirksen bleek wederom oppermachtig en won bij de heren.

Na de briefing van hoofdjury Corien Prins verspreidden de deelnemers zich over de voormalige fabriekshal. De wedstrijd begon relatief rustig, maar al snel beseften de heren dat ze een zware kwalificatie voor de kiezen kregen. Bij de dames was er iets vriendelijker geschroefd en werden de finaleplaatsen op grond van het aantal pogingen vergeven.

bram-berkien-2016-04-02-11-11-33

Het hoofd koel

Net als bij Boulder 3 in Rotterdam kwalificeerde Mirthe van Liere zich als eerste voor de finale. Haar concurrentie bestond dit keer uit Julia Meijer, Roelien van de Vrie, Lynn van der Meer, Tiba Vroom en Ysa Rakestraw. Eigenlijk stond laatstgenoemde dame niet in de finale, maar Kim van den Hout had te veel last van haar blessure voor de eindronde en besloot om haar plek aan pupil Rakestraw te geven.

bram-berkien-2016-04-02-15-36-57

De eerste boulder scheidde meteen het kaf van het koren en Van Liere en Meijer gingen aan kop. Helaas voor Van Liere bleek een mantel op de plaat een te groot obstakel en werd gepasseerd door Van der Meer. De slag voor de hoogste plek op het podium was nu echt begonnen!

Het spannende kat-en-muisspel dat hierop volgde was voor de bouwers een droom die uitkwam. Pas bij de laatste boulder zou de strijd worden beslist.

Lynn van der Meer zette de wedstrijd nog eens extra op scherp door Dames 4 te flashen. Julia Meijer wist dat ze deze boulder alleen nog hoefde te toppen voor de winst. Zichtbaar gespannen verscheen ze voor de laatste proef van de middag. Een aarzeling kostte een poging, maar ze hield het hoofd koel. Een keertje uitademen en weer snel de wand in. “Je kunt dit!” zagen de toeschouwers haar denken en zonder problemen landde ze de dyno en haar eerste gouden plak bij de senioren.

bram-berkien-2016-04-02-15-48-56-2

Zichtbaar verbaasd baande ze zich door een haag van schouderklopjes en felicitaties. Het NK had er opeens een kanshebber bij!

Slagveld

De heren verschenen duidelijk vermoeider op de mat dan hun vrouwelijke collega’s. Na de kwalificatie, die door sommige deelnemers gekscherend ‘een slagveld’ werd genoemd, zochten de zes heren naar het laatste beetje kracht dat ze nog in zich hadden.

Monk-local Giel Wieggers was als eerste geplaatst en werd geflankeerd door Timo Tak, Remmelt Dirksen, Ferdinand Schulte, Mark Brand en Hans Busker.

bram-berkien-2016-04-02-14-37-09

Vanaf de eerste boulder werd de toon gezet: Remmelt Dirksen was heer en meester in Monk bouldergym Eindhoven. Zonder problemen flashte hij H1 en met uitzondering van H2 herhaalde hij dit kunstje nog twee keer. De rest stond erbij en keer ernaar.

In de achterhoede werd nog om de overige podiumplaatsen gevochten en de jeugd bleek hierbij het meest fit. Giel Wieggers (3) en Mark Brand (2) gingen nog één keer diep en scoorden in de derde finaleboulder. De young guns verenigden zich met winnaar Dirksen op het podium, zonder dat ze ooit echt een gevaar voor hem zijn geweest. De Rotterdammer boekte alweer zijn derde winst van dit seizoen.

bram-berkien-2016-04-02-14-28-11

Uitslag finale Boulder 4

Dames

 1. Julia Meijer
 2. Lynn van der Meer
 3. Mirthe van Liere
 4. Tiba Vroom
 5. Roelien van de Vrie
 6. Ysa Rakestraw (Kim van den Hout behoudt de zesde plek, Rakestraw is officieel zevende)

Heren

 1. Remmelt Dirksen
 2. Mark Brand
 3. Giel Wieggers
 4. Timo Tak
 5. Ferdinand Schulte
 6. Hans Busker

Uitslag competitie

Omdat Boulder 4 de laatste wedstrijd van het seizoen was werden gisteren ook de competitiewinnaars gehuldigd.

Dames

 1. Mirthe van Liere
 2. Vera Zijlstra
 3. Julia Meijer

Heren

 1. Remmelt Dirksen
 2. Timo Tak
 3. Giel Wieggers

NKBV Bouldercompetitie

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.