Siked!
Juliane Wurm in Hueco Tanks

Sinds ze gestopt is met wedstrijdklimmen heeft Juliane Wurm meer tijd om aan de rotsen te hangen. Afgelopen winter was de ex-wereldkampioene in het Amerikaanse Hueco Tanks te vinden. Zie hier hoe ze door de sloperige V11/8A Sunshine klettert.

“The Other Side”

In dit eerste deel verkent “Jule” de boulders van Texas. Het aankomende tweede deel richt zich op de breedgeschouderde Jan Hojer, die daar ook zijn spierballen deed gelden.

Het tweetal is al jaren een klimkoppel en weet altijd spectaculaire relationship goals te scoren. Zo wonnen ze in 2015 samen het Europees kampioenschap boulderen in Innsbruck en lieten toen topfavorieten Anna Stöhr en Adam Ondra achter zich.

In datzelfde jaar – na een wereld- én Europese titel – kondigde Wurm haar vertrek uit het wedstrijdcircuit aan. Toen beloofde ze al dat ze zich meer op natuurlijke boulders ging focussen. Waarvan akte!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.