Siked!
World Cup Briancon

Kijk vanavond live naar de finale van de IFSC World Cup Lead in Briançon! De derde wereldbekerwedstrijd lead van 2017 ziet vanavond haar ontknoping in de Franse Alpen.

Wordt het weer Anak Verhoeven die Garnbret aftroeft? Of profiteert Jain Kim (KOR) van de tweestrijd en scoort zij het goud bij de dames?

Aan de routebouwers de taak om een pittige finale te schroeven, want deze dames hebben alledrie dezelfde score behaald in zowel de kwalificatie als de halve finale. Bij een gelijke score in de finale kan countback dus niet meer toegepast worden om de ex aequo op te lossen. In dat geval wordt er naar de klimtijd gekeken; doorgaans een onwenselijke uitweg om de score te bepalen.

Bij de heren behaalde de top vijf dezelfde score in de halve finale. Laten we hopen dat het vanavond ook daar beter lukt om de jongens van de mannen te scheiden.

Favorieten als Romain Desgranges (FRA), Sebastian Halenke (GER) en Stefano Ghisolfi (ITA) zijn vanavond allen vanaf 19.30u vanaf de sofa aan te moedigen.Livestream Briançon


Coverfoto: Eddie Fowke (Flickr IFSC)

         

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.