Siked!
Shauna Coxsey & Leah Crane in Californië

Shauna Coxsey is een van de beste competitieklimmers van dit moment. Samen met trainingsmaatje Leah Crane reisde ze naar Californië om te trainen, nieuwe schoenen te checken en wat rots aan te raken. Bereid je voor op een eindeloze reeks palmbomen, spierballen en handstanden.

Lees ook: Longread: trainingsmaatjes Shauna Coxsey en Leah Crane

Spierballen

Als je een van deze dames op sociale media volgt, weet je dat dit doldwaze duo onafscheidelijk is. De vriendinnen reizen naar alle uithoeken van de wereld voor de World Cups en trainen regelmatig samen. Het meest bijzondere zijn misschien nog wel hun acrogym-video’s, waarbij ze de meest absurde trucs en posities demonstreren.

Coxsey en Crane werden door hun schoensponsor ingevlogen om een update van de Anasazi te bespreken. In de video zien we talloze prototypes op tafel liggen en World Cup-winnaar Coxsey legt het belang van goed schoeisel uit. Ze klimt het liefst op een recht model om zoveel mogelijk raakvlak met een volume te hebben. Geen gekke gedachten als je naar de moderne boulderwedstrijden kijkt, waarbij oversized grepen en volumes eerder regel dan uitzondering zijn.
Maar gelukkig was er ook nog tijd om buiten te spelen. We zien de dames slingeren op Muscle Beach in Santa Monica (wat hadden we de gezichten van de breedgeschouderde mannen graag gezien!) en ze bezoeken de ruwe blokken van Joshua Tree.

En wat blijkt? Ook Shauna Coxsey en Leah Crane hebben wel eens moeite met een V4 (6B/6B+). Het zijn net mensen.

Shauna Coxsey & Leah Crane in Californië

Enfin. Kijk zelf maar!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.