Siked!
Kim van den Hout - NK Boulder 2017

Na het winnen van het Nederlands kampioenschap kon 2017 eigenlijk al niet meer stuk voor Kim van den Hout. Maar één project bleef in het achterhoofd knagen. Na talloze pogingen stond ze afgelopen weekend eindelijk bovenop Welcome to Tijuana (7C).

Welcome to Tijuana

De boulder ligt verscholen onder de bomen van Apremont Envers, een middelgroot gebied in Fontainebleau, en houdt het midden tussen een traverse en klassieke straight-up. De 7C is populair bij de dames omdat de rots veel mogelijkheden biedt om de fysieke passen met creatieve oplossingen te overbruggen. Erg handig voor als je wat kleiner bent.

“Tichua”, zoals Van den Hout haar project inmiddels liefkozend noemde, is de derde 7C voor de Amsterdamse en haar eerste in Fontainebleau. Eerder klom ze Soul Slinger en Finder’s Fee in het Amerikaanse Bishop.

Check hieronder hoe de kampioene eindelijk haar project uitspeelt.


Coverfoto: Kim van den Hout in actie tijdens het NK Boulderen 2017 (Bram Berkien).

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.