Siked!
Patxi Usobiaga - Papichulo

A Muerte! Tien jaar nadat Patxi Usobiaga zijn laatste 9a+ klom, vindt hij zijn vorm terug en topt Papichulo in Oliana. Hieronder zie je het indrukwekkende verhaal van de 36-jarige trainingsbaas, die ooit dacht dat hij nooit meer zou klimmen.

Lees ook: PUC Training met Patxi Usobiaga

Auto-ongeluk

Het plot van de gemiddelde dramaserie verbleekt bij het verhaal van Usobiaga. In 2011 maakte een auto-ongeluk bijna een einde aan zijn succesvolle klimcarrière. De nekblessure die hieruit volgde hield hem geruime tijd op de grond, maar de kleine Bask gaf zich niet zomaar gewonnen.

Na twee jaar surfen lonkten de grepen weer en Patxi vocht zichzelf langzaam maar zeker terug naar zijn oude niveau. En nu, zes jaar na het ongeluk, heeft hij zijn oude top weer bereikt. Papichulo is zijn derde 9a+, eerder klom hij al klassiekers La Rambla en Realization.Back to the top – deel 1

Back to the top – deel 2: Papichulo

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.