Siked!
Lead 3 Leto Cavé - foto: Arjen Bosch

Aankomende zondag is alweer de ontknoping van het Nederlandse lead-seizoen. Lead 4 wordt gehouden in I-VY Sittard en belooft een mooi spektakel te worden! Na zondag zullen we weten welke klimmers op zaterdag 18 november om het Nederlands Kampioenschap gaan strijden.

Finale van hoog niveau

Toen de deelnemers van lead 4 afgelopen donderdag de wedstrijdinformatie kregen, ontvingen ze tegelijkertijd een mooi cadeautje: IFSC-routebouwer Jan Zbranek is gestrikt om de finaleroutes te schroeven. Zbranek is onder andere verantwoordelijk geweest voor de adembenemende finales van het WK in Parijs in 2016.Podium smaakt naar meer voor Cavé

Na het behalen van een knappe tweede plek bij lead 3 heeft de jonge Leto Cavé weer dispensatie aangevraagd en staat wederom op de deelnemerslijst. Door de afwezigheid van Tim Reuser lijkt de winst binnen handbereik.

Uiteraard zullen zijn teamgenoten van Jong Oranje ook kansen zien om een gooi naar het goud te doen. Met Zeno Schaekers, Don van Laere en Nigel Armino op de startlijst gaat de herenfinale ongetwijfeld een jeugdige titanenstrijd opleveren.

Generale repetitie voor Van der Meer

Bij de dames is topfavoriet Lynn van der Meer wel gewoon aanwezig. Haar kwalificatie voor het NK is al veiliggesteld, toch is lead 4 een goede generale repetitie voor het kampioenschap. Haar grootste concurrenten Iris Straatsma en Ysa Rakestraw zullen zich zondag ook inbinden, net als wedstrijdveteraan en klimtrainer Rachel Nilwik. Daarmee kan de damesfinale nog erg spannend worden.Lynn van der Meer

Kortom, het belooft een interessante wedstrijd te worden vol mogelijkheden in een spectaculaire finale. Kom vooral langs om het spektakel met je eigen ogen te aanschouwen!

Programma Lead 4

10.30 uur Klimhal en aanmelding open
11.00 uur Sluiting aanmelding
11.30 uur Start kwalificatie 1 dames en kwalificatie 1 en 2 heren
13.00 uur Start kwalificatie 2 dames
14.30 uur Einde kwalificaties dames & heren
15.30 uur Start finale dames
16.30 uur Start finale heren
17.30 uur Einde finale
17.45 uur Prijsuitreiking dames en heren

Bekijk de volledige deelnemerslijst.

NKBV Leadcompetitie


Coverfoto: Arjen Bosch, Flickr NKBV.

Over de auteur Bekijk alle berichten

Pieter van Loon

Pieter is barman, boulderaar en routeklimmer. Hij klimt eigenlijk nooit omhoog, maar duwt de aarde naar beneden.