Siked!

Tom Randall en Ollie Torr van Lattice Training trakteren je op een heerlijk nuttige serie trainingsvideo’s. In de korte video’s testen ze een klimmer om te zien hoe die scoort op diverse belangrijke aspecten als kracht, bewegen en lichaamshouding. Het goede nieuws is: met de tests die ze bespreken kun jij zelf vandaag nog aan de slag!

De serie wordt geproduceerd in samenwerking met UK Climbing en Rab en zal bestaan uit meerdere delen. De eerste drie delen staan inmiddels online, voor updates moet je zeker even de pagina van UK Climbing in de gaten houden.

Nog een Rab-atleet! Lees meer over Zeno Schaekers. “Trainen, klimmen, dromen”

Laat de training beginnen!

De eerste video richt zich op het testen van beweging en de efficiëntie daarvan. Om dit te testen laten de twee trainers hun testpersoon Holly op hun speciaal ontworpen bord bewegen. Door de bewegingen zeer herhaalbaar en goed te observeren te maken, zijn Randall en Torr in staat goed te beoordelen of klimmers de juiste lichaamspositie hebben voor de diverse verschillende bewegingen.

Hoewel het natuurlijk altijd beter is als er een trainer met je meekijkt, kun je hier ook zelf mee aan de slag. Een goeie optie is natuurlijk om jezelf even te filmen terwijl je klimt, of een maatje kritisch te laten kijken. Los van deze video’s kan het sowieso erg nuttig zijn om eens terug te kijken hoe je zelf klimt en te zien of je goed beweegt.

In de twee video wordt vervolgens het cruciale concept vingerkracht besproken, terwijl de derde video het iets dichter bij de torso zoekt bij een ander belangrijk lichaamsdeel voor klimmers: de schouders.

Vingerkracht testen

Shoulder Girdle

Sponsored by RAB

         

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.