Siked!
Lead 2

Afgelopen zondag vond de tweede nationale leadwedstrijd plaats. De zomerstop is voorbij en de meeste klimmers hadden zich netjes ingedekt. “Nee, ik ben niet zo fit, ik heb niet zoveel geklommen deze zomer,” was een veelgehoord excuus.

Na het zien van de indrukwekkende deelnemerslijst bij de heren dacht hoofdroutebouwer Sam van de Vorstenbosch daar anders over en bouwde een stevige, tricky finaleroute.

Frustratie bij de herenfinale

Door een aantal last minute-afmeldingen van onder anderen Elko Schellingerhout en Don van Laere zag de finale er echter anders uit dan verwacht, met een uiteenlopend klimniveau.

Door een inleesfout en harde passen moest Koen Vromans genoegen nemen met het bereiken van greep 9. Het getreuzel van ondergetekende redacteur bij een onzeker pasje aan het begin werd hard gestraft met een score van 13+ en door een glippertje moest Mark Brand genoegen nemen met 20+.

De vloek van frustratie werd doorbroken toen Nigel Armino verscheen. Gespannen maar vastberaden wist hij zich door te vechten tot greep 37+. Alleen Tim Reuser wist deze knappe prestatie te overtreffen en liet met een score van 44+ zien van een ander kaliber te zijn.

Lead 2 - Tim Reuser

Tim Reuser in actie

Onzekerheid bij de vrouwen

Na de klaarblijkelijk harde herenfinale werd de dyno van de vrouwenfinale uit voorzorg toch maar aangepast naar een trefzekerder alternatief. Toch zorgde twee amorfe grepen aan het begin van de route voor veel spanning bij de meeste dames.

Lynn van der Meer leek er weinig last van te hebben en topte als enige de route. De tweede plek was voor boulderaar Ysa Rakestraw, wiens duur het op de helft van de route begaf. De derde plek was weggelegd voor Iris Straatsma, die slechts een plusje minder ver kwam dan haar jonge concurrent.

Op 15 oktober wordt lead 3 in Grip Nijmegen gehouden. Genoeg tijd voor alle klimmers om hun zomervetjes er weer af te trainen.

Lead 2 - Lynn van der Meer

Lynn van der Meer vindt een weg naar de top.


Foto’s: Flickr NKBV

Over de auteur Bekijk alle berichten

Pieter van Loon

Pieter is barman, boulderaar en routeklimmer. Hij klimt eigenlijk nooit omhoog, maar duwt de aarde naar beneden.